אז אנחנו כבר לכיוון עידן "אפטר קורונה", כלומר מחזירים דברים לשגרה בצורה סופר מטופשת. למשל גני ילדים. איך הורה שהילד שלו בגן יחזור לעבודה עם הגן יעבוד שלושה ימים בשבוע בלי צהרון? איזה מקום עבודה יסכים לכזה קרקס? ואלו רק חלק מהדוגמאות.. אז בכל המצב הזה בואו ניזכר קצת במה קרה בשבוע בהיסטורית האנושות ולמען האמת קרה הרבה.
אז בשנת 2017 בתשיעי למאי שודרה מהדורת מבט האחרונה. למי שחי כאן בעידן שנות ה-90 עוד זוכר את הימים שבהם היה לנו כבלים בבית עם איזה 10 ערוצים (ואולי עוד כמה ערוצים בגרמנית או איטלקית שאף אחד לא ראה) ואיך כולם היו רואים את כל הקומדיות בערוץ שש בערב (שש +), אבל זה עוד היה מצב טוב. בשנות ה-70 וה-80 היה רק ערוץ 1. ומה כולם ראו בשעה 20:00? מבט לחדשות. חיים יבין היה אישיות שנכנסה לכל בית בישראל ומהדורת מבט הפכה לקלסיקה. היו רגעים גדולים (למשל המהפך של 1977) ובשנת 2017 שודרה המהדורה האחרונה. בזמן המהדורה האחרונה עובדי רשות השידור עלו לשידור בהחלט רגע עצוב. אז קצת בשביל הזיכרונות:
ואחרי שנזכרנו בתולדות המדיה בישראל, אז השבוע בשנת 1940 צ'מברלין התפטר מרשות ממשלת בריטניה וצ'רצ'יל הגיע במקומו ונשא את הנאום המפורסם שלו בפרלמנט הבריטי שבמהלכו נאמר: "Blood, Sweat and Tears". קצת היסטוריה למי שהספיק לשכוח (או שזה ירד בשנה שלו במיקוד לבגרות). ראש ממשלת בריטניה, צ'מברלין, חתן הסכם מול היטלר ששווה בערך כמו ההבטחות בישראל לעצמאים (כלומר כלום), אחרי שגרמניה מכריזה מלחמה על בריטניה וצ'מברלין מתפטר צ'רצ'יל מגיע להציל את המצב. זה הסיפור על רגל אחת. אבל כמובן ניתן לכם לשמוע על זה בהרחבה:
1. בנטפליקס יש את הסרט שעת האפלה - מאוד מומלץ ומרתק.
2. שזה יתאפשר מומלץ בחום לבקר במוזאון חדרי המלחמה בלונדון (כרגע זה לא אפשרי ובדקתי אין להם סיור וירטואלי), אחד המוזאונים האהובים עלי בחו"ל.
וקצת לתולדות הציונות.. ב 14.5 הוכרזה הקמת מדינת ישראל לפי התאריך הלועזי (יום העצמאות נחוג לפי העברי.. בכל זאת מדינה יהודית), שנה לאחר מכן ב 11.5.1949 ישראל הצטרפה לאומות המאוחדות והפכה לחברה באו"ם. מה המשמעות של זה? לדעתי לא הרבה. דבר ראשון ממה שאני רואה לארגון הזה אין שיניים בשום תחום (אני תמיד צוחקת על חילי האו"ם). דבר שני אפילו איראן חברה באו"ם, אז זה אומר משהו על רצינות הארגון. לדעתי גם המדינות המובילות פועלות מתוך אינטרסים, אחרת איך תסבירו את מעמד האישה בסעודיה?
אירוע נוסף וחשוב ביום התרחש אף הוא ב11.5 בשנת 1960, לכידתו של אייכמן. אז הסיפור על קצה המזלג. אייכמן שהיה אחד ממארגנים הראשיים של השמדת יהודי אירופה במהלך מלחמת העולם השנייה, ברח לארגנטינה לאחר המלחמה. הוא נתגלה ע"י המוסד הישראלי ובפעולה חשאית נלכד והובא לישראל. בארץ הוא נשפט על מעשיו והוצא להורג. למי שלא מכיר מדובר על אחת הפעולות הנועזות והמוצלחות של המוסד הישראל. משפט אייכמן שלעצמו היה אירוע משמעותי בחברה הישראלית ודרש התמודדות נפשית לא קלה מצד ניצולי שואה רבים.
ולסיום קצת אירועי שמחים. השבוע חגגנו פעמים ניצחון ישראלי באירוויזיון. הראשון בשנת 1998, דנה אינטרנשיונל בשיר "דיווה" והשני בשנת 2018 נטע ברזילי בשיר "TOY". שני שירים מעולים שתמיד כיף להיזכר בהם.
אז זהו להפעם, אשמח לשמוע תגובות רעיונות ודעות. שבוע טוב ו"אפטר קורונה" מוצלח.
הילה.
Comentarios