top of page

קיץ בסימן קייטנה

בוקר טוב לכולם, היום אנחנו פותחים את חודש יולי ואת תחילתו הרשמית של החופש הגדול.  ומה עושים בחופש הגדול? נכון הולכים לקייטנות. אז את הטור החודשי הפעם נקדיש למסגרת החלופית לילדים בחופשה: קייטנה. כל בוקר נמשיך לדון באירועי היום, בקבוצת הפייסבוק של צעירי רמת גן גבעתיים.  



קייטנה מוגדרת כמסגרת חינוכית חלופית לגן או לבית הספר, עבור ילדים במהלך חופשת הקיץ (וכיום גם בחופשות אחרות, למשל חופשת פסח). הקייטנה כוללת לרוב פעילויות מגוונות, למשל ימי טיול, פעילויות ספורט, בילוי באתרים, עבודות אומנות ועוד. וקייטנות מתנהלות לרוץ במסגרת ממלכתית או פרטית (למשל עמותות או אנשים פרטיים) ישנן קייטנות הכוללות גם לינה ונקראות "מחנה קיץ".



אז מתי התחילו הקייטנות בארץ? בארץ מתקיימות הקייטנות החל מראשית החינוך העברי בארץ, מתוך צורך להשלים את החינוך המתקיים במוסדות החינוך במהלך שנת הלימודים. הדבר נפוץ היה מכוון שקיים היה צורך עוד בימי ראשית הישוב למצוא פתרון חינוכי לילדים בחופשת הקיץ, בשעה שההורים עבדו.


הקייטנות בארץ לוקות כיום במספר חסרונות, ראשית, בהרבה מקרים צוות המדריכים הינו צעיר ולא עבר הכשרה פדגוגית. בנוסף לכך הפעילות בקייטנות, הכוללת בין השאר שחייה, טיולים בקטע במהלך מזג אוויר חם בקיץ , טומנת בתוכה סיכונים רבים. לכתבה.


בארץ קיים חוק הקייטנות שנועד בין הייתר למגר את הסכנות. החוק קובע מי רשאי לנהל קייטנה ובאילו תנאים. בין הייתר נקבעות הוראות בטיחות ועוד. למרות זאת חשוב להדגיש שישנם לא מעט קייטנות אשר פועלות באופן פרטי ללא רישיון ואינן עומדות בתקנים. בנוסף לכך החוק בא לעשות סדר בכל נושא עלות הקייטנות, זאת במטרה לאפשר ליותר ויותר הורים לשלוח ילדים לקייטנה. לקריאה נוספת.


אז אילו סוגי קייטנות יש? בעבר היה מגוון מצומצם.. הקייטנה כללה בריכה או ים, קצת עבודות יצירה ושוקו ולחמנייה. היום? היום השמיים הם הגבולות.. אז לשם השוואה ככה נראו הקייטנות בשנות ה-30 וככה הן היום.


אז שיהיו לכולנו חופשת קיץ קלה ומהנה, נראה כל בוקר, הילה.

 
 
 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page