top of page

סיפורה של גבינת העמק

בוקר טוב לכולם, היום אנחנו פותחים את חודש יוני וחוגגים את חג שבועות, הידוע גם כחג מתן תורה ומאופיין באכילת מוצרי חלב. אז אחרי ששנה שעברה התמקדנו בגבינת הקוטג', השנה נדון בעוד גבינה ישראלית פופולארית:  גבינת העמק. מדי יום נמשיך לדון ולהתמקד באירועי היום בפינת #היוםלפני בקבוצת הפייסבוק של צעירי רמת גן גבעתיים.



ree


גבינת העמק הינה גבינה צהובה. גבינה צהובה הינו שם גנרי המקובל בישראל למספר סוגי גבינות קשות בעלות צבע אחיד(קרוב לצהוב). מקור השם הינו התרגום המילולי מגרמנית והוא נעשה נפוץ בחברה הישראלית אך לא במדינות אחרות. גבינת העמק (גבינה מסוג אדם מתוצרת תנובה), הייתה הגבינה הקשה הראשונה שיוצרה בישראל (בשנת 1942).  הגבינה נחשבה למוצר בסיס בכל בית ישראלי. נוסחת הגבינה לא שונתה מאז 1942 (ממש כמו קוקה קולה..).


בעשורים האחרונים החלו בתנובה לחזק את המותג בין הייתר על הוספת עמק דלת שומן, אצבעות עמק ועוד. גם היום ישנם הרבה סוגים לגבינה. את הרעיון לייצר גבינה צהובה מופחתת שומן בעקבות טעימה בחו"ל והדבר נבע בעיקר מצורך צרכני במוצר. אז מה אפשר להכין עם גבינת העמק? כמובן המוצר הכי בסיסי זה טוסט, תראו לי ילד שלא גדל על טוסט כמו של פעם, עם גבינה צהובה (ועגבנייה) כזה שעושים בטוסטר משולשים.. ולמי שרוצה לשדרג אפשר תמיד. ולאלו מאיתנו שבשלנים קצת יותר מוכשרים, אפשר לטגן אצבעות עמק (יאני צ'יפס).. אפשר להכין פיצה על פיתה או כל פיצה ביתית וכמובן אין על המתכון הנצחי של חביתה בתוספת גבינה צהובה.


אז היום דיברנו בקצרה על גבינה שהפכה להיסטוריה, שיהיה לכולכם חג שבועות שמח, נתראה כל בוקר, הילה.

 
 
 

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page